Diensten van Bas Maliepaard

Journalistieke teksten
Interviews, portretten, (sfeer)reportages, achtergrondartikelen, opiniestukken, nieuwsberichten, webteksten en recensies. Bas schrijft over zeer uiteenlopende onderwerpen in de hoek van kunst, (jongeren)cultuur, literatuur, media, showbizz, psychologie, human interest (bijzondere verhalen van gewone mensen), opvoeding/voorlichting.

Commerciële teksten
Persberichten, brochures, folders, flyers, webteksten, (artikelen voor) relatiemagazines en bedrijfsbladen, vacatureteksten… Bas kan uw eigen teksten verbeteren of een pakkende, nieuwe tekst voor u schrijven. Ook helpt hij u graag bij de redactie van uw relatie- of bedrijfsmagazine.

Specialisme: jeugdliteratuur
Bas schrijft al meer dan tien jaar over jeugdliteratuur (o.a. in Trouw). Hij kan u bijvoorbeeld helpen met: een enthousiasmerend artikel over kinderboeken of het nut en plezier van (voor)lezen, een schrijversinterview of een kinderboekenrubriek in uw tijdschrift. Af en toe wordt Bas ook zelf geïnterviewd over jeugdliteratuur in de geschreven media, op radio of televisie.

Dagvoorzitterschap, presentatie, lezingen, workshops, jurywerk
Met enige regelmaat treedt Bas op als dagvoorzitter van congressen en symposia, presenteert hij kleinere bijeenkomsten of interviewt voor publiek. Ook geeft hij lezingen en workshops over jeugdliteratuur en recensies schrijven, voor kinderen of volwassenen. Bas neemt regelmatig zitting in (literaire) jury’s, zoals die van de Gouden Griffel, de Max Velthuijsprijs, de Vlaamse Boekenleeuw en de jubileumjury van de Woutertje Pieterse Prijs.

Stuur vrijblijvend een e-mail voor meer informatie.


© Bas Maliepaard 2022 | Disclaimer | Ontwerp - pmsmt