Schrijfcursus (10 lessen)!

WonderkamersHaarlem presenteert:
Verdiepingscursus ‘Verhalen voor kinderen schrijven’ (10 lessen)

Na een aantal schrijfworkshops van één dag, presenteert WonderkamersHaarlem vanaf 12 februari 2015 een verdiepingscursus van 10 lessen op donderdagavond: ‘Verhalen voor kinderen schrijven’. Let op: bij inschrijving vóór 1 januari 2015 € 45,- korting!

Inhoud:
Werken aan jouw eigen verhaal voor kinderen en ondertussen je kennis en vaardigheden aanscherpen: dat is wat we in deze cursus gaan doen. Voor we van start gaan, lever je een verhaal van 1000-1500 woorden in voor basisschoolkinderen of tieners (geen prentenboektekst). Kinderboekenrecensent Bas Maliepaard en jeugdauteur Anke Kranendonk lezen de verhalen en vertellen in de eerste bijeenkomst waar de uitdagingen voor de groep als geheel en voor jou persoonlijk liggen. De weken erna volg je de ene week een theorieles van Bas Maliepaard over onderwerpen als vorm, personages, stijl, dialogen, tijd en ruimte. Met voorbeelden uit de kinderliteratuur en schrijfoefeningen die los staan van je eigen verhaal. De andere week schaaf je aan de hand van de opgedane kennis onder begeleiding van Anke Kranendonk verder aan je eigen verhaal. Tijdens de afsluitende bijeenkomst zijn opnieuw beide docenten aanwezig. Houd er rekening mee dat er huiswerk kan worden gegeven (nooit meer dan twee uur per week). Vanwege de opbouw van de cursus is het van belang dat je elke bijeenkomst aanwezig kunt zijn.
 
Docenten:
Freelance journalist Bas Maliepaard (1982) werkt voor tijdschriften als Margriet en Flow en schrijft al bijna tien jaar wekelijks recensies over kinder- en jeugdliteratuur in dagblad Trouw, daarvoor anderhalf jaar in het Algemeen Dagblad. Ook zat hij in vele jury’s zoals die van de Gouden Griffel en de Max Velthuijsprijs. In het kader van de Nederlandse Kinderjury gaf hij de laatste vier jaar workshops Boeken Beoordelen aan basisschoolkinderen. Ook stelt hij in het kader van de Kinderboekenweek de jaarlijkse Kinderboekenkrant samen. www.basmaliepaard.nl
 
Schrijfster Anke Kranendonk (1959) debuteerde in 1993 bij Lemniscaat met Van huilen krijg je dorst, dat vorig jaar opnieuw, compleet herschreven, verscheen onder de titel Voetballen in de hemel. Ze schrijft boeken voor alle leeftijdsgroepen: prentenboeken als Ik kom zo, voorleesboeken voor 5+ jaar, zoals Vriend!, voor achtjarigen Liever een hond en voor pubers Lynn en Alles is weg, in de Slashreeks van Querido. Voor uitgeverij Zwijsen heeft ze tientallen boeken op AVI niveau geschreven. Haar boeken worden zeer positief ontvangen door pers en publiek.
www.ankekranendonk.nl
 
Doelgroep: Volwassenen
Aantal deelnemers: Maximaal 10
Data: 12 feb, 19 feb, 5 mrt, 12 mrt, 19 mrt, 26 mrt, 2 apr, 9 apr, 16 apr, 23 apr 2015
Tijd: 19:30 – 22 uur
Locatie: Wonderkamers Haarlem
Adres: Geertruida Carelsenstraat 44 Haarlem (15 min. lopen vanaf NS station Haarlem Spaarnwoude, vlakbij de afrit Haarlem)
Kosten: € 595,- inclusief koffie/thee (€ 45,- korting bij inschrijving vóór 1 januari 2015)
Info: www.wonderkamershaarlem.nl
Contact: schrijfcursus@wonderkamershaarlem.nl


 


© Bas Maliepaard 2023 | Disclaimer | Ontwerp - pmsmt