Biografie

Naam: Bas Maliepaard
Geboortedatum: 30 november 1982
Thuis: Getrouwd, vader van Max (2,5) en baby Ella
Beroep: Freelance journalist, dagvoorzitter, podcast-presentator
Houdt van: Lezen, schrijven, praten, toneel spelen, theaterbezoek, koffie, strand, hardlopen, zon, bioscoop, iPhone, podcasts, lekker eten
Lid van: Nederlandse Vereniging van Journalisten
Social media:

Opleiding
2001 - VWO diploma
2004 - Minor Moderne en Eigentijdse Geschiedenis, certificaat Universiteit Utrecht
2005 - Bachelor of Journalism, diploma Hogeschool van Utrecht
2010 - Diploma Uitgever, VOB Boek & Media Academie

Werkervaring tijdens studie
Van 2003 t/m 2005 schrijft Bas wekelijks over jeugdliteratuur voor het  Algemeen Dagblad. Het AD kwam hem op het spoor via Leesfeest, de kinderboekenwebsite die hij had opgericht. Ook schrijft hij voor de kinderwebsite van de Wereldomroep.

Werkervaring na studie
In 2005 start Bas als freelance journalist/tekstschrijver en publiceert in o.a. Trouw, Flow, Flair, Margriet, Winelife, Libelle, Ook, Groter Groeien, CPNB, Lezen. Lees op de pagina publicaties een volledig overzicht en een selectie van zijn artikelen. Ook treedt hij op als dagvoorzitter en is hij co-presentator van De Grote Vriendelijke Podcast, over jeugdliteratuur.

Non-fictie boek
Samen met psychologe Sanderijn van der Doef schrijft Bas in 2007 'OUT! - Alles over homoseksualiteit', een voorlichtingsboek voor pubers. Voor kleuters stelt hij in de jaren erna twee doeboeken samen onder de titel 'Speel & Lees'.

En verder?
Lees op de pagina diensten een compleet overzicht van Bas' werkzaamheden. Hij zit regelmatig in (jeugd)literaire jury's, geeft workshops en lezingen en schrijft op aanvraag commerciële teksten.


© Bas Maliepaard 2021 | Disclaimer | Ontwerp - pmsmt